ارزیابی بازی کودکان در استعدادیابی و استعدادپروری آنها، نقش مهمی دارد. بازی کردن برای کودکان یک نیاز است که به وسیله آن میتوانند احساسات و افکار خود را بیان کنند.
در این مقاله سعی میکنیم که شما را با رفتارهای کودکان در حین بازی آشنا کنیم و روش ها و تکنیکهای مفید تشخیص احساسات کودکان را بر اساس رفتارشان معرفی کنیم.
از ارزیابی بازی کودکان می توان برای تشخیص اختلالات زیر کمک گرفت:
- ارزیابی بازی برای شناخت رفتار کودک
- ارزیابی بازی کودکان و تشخیص اختلال خواب
- تشخیش افسردگی کودکان با ارزیابی فعالیت انها در بازی
- سنجش قدرت تحمل کودکان با بازی
- تشخیص اضطراب کودکان با ارزیابی بازی آنها
- تشخیص اختلال در یادگیری با ارزیابی بازی کودکان
روش بازی درمانی
دوره تشخیصی که به روش بازی درمانی معروف است شامل پنج مرحله است و روش مفیدی برای تشخیص و ارزیابی بازی کودکان می باشد.
این دوره شامل مراحل زیر می شود:
- مرحله تشخیص
- انتخاب روش بازی
- برنامه ریزی بازی و فعالیت در جهت درمان
- اجرا کردن برنامه درمانی
- ارزیابی فرآیند درمان
اهمیت بازی درمانی در تشخیص رفتار و شناخت کودک
کودکان را میتوان در بازی شناخت و رفتار آنها را مورد بررسی قرار داد. اگر در رفتار کودک مشکلی مشاهده کردید خیلی راحت با بازی میتوانید متوجه مشکل او شوید.
به عنوان مثال، اگر کودک ناراحتی یا خشمی دارد میتوانید از او بخواهید تا برایتان نقاشی بکشد و احساسش را از نقاشی که کشیده و در آن بیان کرده، متوجه شوید.
نقش بازی های آموزشی برای کمک به کودکان
ارزیابی بازی کودکان و بازی های آموزشی همچنین کمک میکند که بازی بر بچه هایی که در یادگیری درس اختلال دارند و دچار اختلال یادگیری هستند تاثیر به سزایی داشته باشد.
بازی درمانی به عنوان روش مفید و راهی برای ارزیابی بازی کودکان میتواند روش مفیدی باشد تا بچه ها درس را بهتر یاد بگیرند و اگر اختلال دارند مشکل آنها حل شود. بنابراین آموزش به همراه بازی میتواند اثر بخشی مفیدی داشته باشد. بازی هایی مانند دومینو، بازی های یارانه ای، و بازی چی گمشده از مدل بازی هایی است که به تشخیص اختلال در یادگیری کودکان کمک میکند.
تشخیص اختلال در یادگیری
اختلالات یادگیری در کودکان مشکلاتی را برای کودکان به وجود میآورد که موجب رنج و ناراحتی کودکان میشود. برخی از این مشکلات در زمینه های خواندن و نوشتن، درک مطالب، و ریاضی نمایان می شوند. این مشکلات یادگیری موجب میشود که کودکان نسبت به همکلاسی های خود مطالب را خیلی دیرتر یاد بگیرند و مشکلات بیشتری برای آنها به وجود آید.
بیشتر والدین زمانی که می بینند کودکانشان در فرایند یادگیری دچار اختلالات هستند خیلی زود عصبانی می شوند و کنترل خود را از دست میدهند و ناخواسته موجب تخریب کودک خود می شوند. این رفتارها موجب میشود که کودکان نا امید شوند و اعتماد به نفس آنها کم شود.
شاید در ابتدا شروع درمان اختلالات یادگیری خیلی سخت باشد و گمان کنید که اختلالات برای همیشه هستند، اما با ارزیابی بازی کودکان می توانید اطلاعات لازم را به موقع بدست آورده و با مداخله درست مهارتهای کودکان را افزایش دهید و و آنها را به موقع درمان کنید.
باید بدانید که خوشبختانه مشکلات یادگیری و اختلالات در کودکان قبل از دوران پیش دبستانی با ارزیابی بازی آنها، قابل تشخیص میباشند و می توان با انواع تکنیکهای حرفه ای این اختلالات را درمان کرد و به کودک کمک کرد تا یک زندگی طبیعی را ادامه دهند.
ارزیابی بازی با روش ادراکی حرکتی
ارزیابی بازی با روش ادراکی حرکتی میتواند به آنها کمک کند و در این روش والدین سعی میکنند تا موقعیت هایی را برای کودک به وجود آورند تا کودک از محیط اطراف بتواند اطلاعات را بگیرد و این اطلاعات را کشف کند.
این روش بازی می تواند برای آموزش حرکت، تمرین کردن بر روی تخته سیاه برای هماهنگ کردن حرکت و ادراک دیداری و حل کردن معما برای کودک مفید باشد.
تشخیص و رفع اضطراب کودکان با ارزیابی بازی
ارزیابی بازی برای تشخیص و رفع اضطراب کودکان مفید است و تاثیر زیادی بر ذهن کودک دارد و اضطراب و استرس کودک را کنترل میکند. تحقیقات اخیر نشان داده است که بازی برای کودکان مانند عشق و کار برای سعادتمند شدن کودکان ضروری می باشد. جمله ای که ارسطو و افلاطون بیان کرده اند این است که میگویند :”اساس بازی کردن، یاد گرفتن چگونگی تفکر و تعمق در زندگی است.”
در بازی درمانی برای اضطراب، درمانگران به وسیله بازی رنج و اضطراب کودک را کم میکنند و اگر دچار کمبود عاطفه باشند با بازی آنها را درمان میکنند.
منبع
https://www.ludi-network.eu/wp-content/uploads/2018/06/LUDI_Play-Evaluation.pdf