تکاپو
تکاپو
5 روش تشخیص استعداد

5روش کارآمد برای تشخیص استعداد فرزندان

دوران کودکی یکی از شادترین و به یاد ماندنی ترین دوره های زندگی هر انسانی می باشد. همه انسان ها این دوره را سپری می کنند و همواره در خاطره های کودکی در خاطرشان به جا می ماند. در این دوران شیرین کودکی وظیفه هر پدر و مادری تشخیص استعداد فرزندان می باشد.

در اولین گام برای استعدادیابی و استعدادپروری باید توجه کنید فرزندانتان به چه چیزی علاقه نشان می دهد یا به عبارت دیگری به او اجازه دهیم تا علایق خود را بشناسند و کشف کند. به نوع بازی و کارهایی که میکند توجه کنید چون می تواند اطلاعات زیادی را در مورد استعداد بالقوه فرزندان تان به شما بدهد.

مثلا اگر کودک علاقه مند است تا همه چیز را دستکاری کند و به دنبال کشف آن ها می باشد و دائم وسایل های مختلفی را باز کرده و دوباره به شکل اول در می اورد می تواند مخترع و یا دانشمند خوبی شود.

روش های زیر می تواند در استعدادیابی و استعدادپروری کودک تان به شما کمک کند:

1.   برای تشخیص استعداد فرزندتان به بازی های مورد علاقه کودک خود توجه کنید

توجه به بازی های مورد علاقه کودک تان، بهترین روش استعدادیابی و استعدادپروری است. در ادامه چند مثال ملموس میزنیم:

آیا کودک شما به لگوسازی علاقه مند است

بازهای مورد علاقه  یک کودک ممکن است ماشین بازی و درست کردن برج باشد پس کودک شما احتمالا می تواند در آینده مکانیک و مهندس موفقی شود. بعد از اینکه استعداد فرزندان تان را تشخیص دادید و متوجه شدید به این گونه بازی ها علاقه دارد، برای تقویت و پرورش این استعدادها، به کودک اسباب بازی های نظیر خانه سازی و جعبه های خالی و مقواهای رنگارنگ بدهید تا کاردستی های مورد علاقه اش را درست کند و اینگونه است که کودک فرصت خلق و یا به وجود آوردن چیزی را به دست می آورد.

همچنین بخوانید :  استعدادیابی کودکان شش ساله همراه با تست آنلاین و حضوری

آیا کودک تان به بازی اعداد علاقه نشان می دهد

بعضی از کودکان تفکر منطقی دارند و این تفکر باعث شده به بازی با اعداد علاقه نشان دهند. درس ریاضی برای این نوع کودکان بسیار جذاب و منطقی هست .معمولا این دسته از کودکان سوال های اصولی زیادی را میپرسند مثلاً در مورد علت حوادث طبیعی مثل رعد و برق، برف، باران و یا در مورد علت خرابی لامپ .باید متوجه شده باشید کودک شما حساس و خیلی باهوش است و در آینده می تواند ریاضی دان و یا یک معلم موفق باشد.

آیا کودک تان، عاشق ورزش کردن است

برخی از کودکان جنب و جوش خیلی بالایی دارند. یاد گرفتن حرکت ورزشی جدید برایشان مهم است همچنین در مسافت طولانی پیاده روی خسته نمی شوند. حرکات ورزشی را به خوبی انجام می دهند مثل دراز و نشست و بالانس . این کودکان به ورزش علاقه زیادی دارند و.با تمرین زیاد می تواند در رشته های مختلف ورزشی موفقیت های بزرگی را کسب کنند.

2.    برای تشخیص استعداد فرزندان تان، رفتار او را در کارها و بازی های گروهی ارزیابی کنید

هنگامی که کودک کارهای روزمره را به خوبی انجام می دهد و همه چیز در اتاقش مرتب است، این کودک مسئولیت پذیری بالایی دارد و باید از او قدردانی و تشکر کرد. می توانید کارهای گروهی دیگری در خانه انجام دهید تا استعداد جدید کودک خود را شکوفا کنید.

3.    از کودک خود درباره فعالیت ها و شغل های مختلف سوال بپرسید

از کودک خود سوال بپرسید. با پرسیدن سوال ذهن فرزندان تان درگیر موضوع می شود و می تواند فکر کند و جواب سوال شما را بدهد. با سوالاتی از قبیل چرا رنگ آسمان آبی ست؟ می توانید خلاقیت کودک را افزایش دهید و سپس به او کمک کنید که به پاسخ درست برسد. اگر کودک شما در سوال و جواب های علمی علاقه نشان می دهد، تشخیص استعداد و هوش او در زمینه علمی مناسب کار سختی نخواهد بود.

همچنین بخوانید :  دبیرستان دخترانه مذهبی برای چه کسانی مناسب است؟

4.    پیشرفت کودک خود را در یک یا چند فعالیت در طول زمان نسبت به خود او بسنجید

هرگز کودک خود را با دیگران مقایسه نکنید. به او یاد بدهید تا عملکرد امروز خود را با عملکرد گذشته اش مقایسه کند. وقتی کودک را با دیگران مقایسه می کنید حس حسادت را در وجود کودک به وجود می آورید و این حس، ذهن و جسم او را درگیر می‌کند بنابراین تمرکز کودک تا حد قابل توجهی پایین می آید. در هر مرحله از استعداد یابی و استعداد پروری کودک شما نیاز به تمرکز دارد. شما می توانید با دادن انگیزه و شور به کودک خود، کمک بزرگی کنید تا بتواند به موفقیت های زیادی در آینده برسد.

5.   برای تشخیص استعداد فرزندان تان ناامید نشوید

ممکن است کودک هیچ علاقه ای از خود بروز اما اینگونه نیست که او هیچ استعدادی ندارد. همه ما انسان ها برای انجام رسالت و ماموریت خاصی به دنیا آمده ایم .بنابراین نباید برای تشخیص استعداد فرزندان تان، ناامید شوید. بلکه باید به نحوی تجربه ها و وقت خود را در اختیار فرزندانمان بگذاریم و در حین کار، اگر اشتباهی هم مرتکب شد اصلا سخت نگیریم و این را بدانیم، فرزند مان راه غلط را یکبار و یا چندبار امتحان کرده و این بار نوبت آن رسیده که به جواب درست برسد. به طور کلی اگر فرزندان تان همه کارها و فعالیت خود را بدون اشتباه انجام دهند، هرگز برای کشف و پرورش یک استعداد، آمادگی پیدا نخواهند کرد.

 

 

 

 

 

 

همچنین بخوانید :  چطور از الگوی روان‌ شناسی كودك در مهد کودک دارالتحفيظ القرآن الكريم استفاده می گردد ؟

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.