
تهران (پانا) -معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت سند تحول بنیادین، تربیت را یک رفتار آگاهانه و متفکرانه متربی درباره پیدا کردن ارزش ها و حیات طیبه می داند
اصغر باقرزاده در نشست تخصصی احیای امور تربیتی که با حضور نماینده تشکلهای فرهنگیان برگزار شد با تشریح برنامههای روزشمار هفته امور تربیتی اظهار کرد: فضاسازی هفته امور تربیتی استفاده از ظرفیتها در بخشهای مختلف بود.
وی افزود: با کمک فرهنگیان، مربیان و پیشکسوتان چالشهای امور تربیتی را احصا کردیم تا برای حل آنان اقدام کنیم.
وی ادامه داد: اولین چالش معاونت، نگاه متنوع، متفاوت و گاهی متضاد در معنای تربیت بود که به تناسب تعریف تربیت، اقدامات انجام میشد. اما سند تحول بنیادین، تربیت را یک رفتار آگاهانه، مختار و متفکرانه متربی درباره پیدا کردن ارزشها و حیات طیبه میداند.
باقرزاده دومین چالش معاونت را پیدا کردن نقطه کانونی تربیت دانست تا حول آن، اقدامات موثری انجام شود. به گفته وی تنوع و تکثر نقاط تربیتی کارها را از فضای خود دور کرده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: موضوع سوم بیتوجهی به عاملیت متربی است. کم رنگ شدن ارکان تربیت موضوع بعدی است؛ خانوادهها مطالبهگر هستند. همچنین موضوع بعدی تفکیک آموزش و پرورش است.
وی موضوع بعدی را نیروی انسانی و منابع مالی دانست که چالش اصلی محسوب میشود.
باقرزاده افزود: سال گذشته معاونت پرورشی و فرهنگی ۲۶۰ برنامه به مدارس ابلاغ کرده بود که امسال این تعداد برنامه به ۶۰ برنامه تقلیل یافت.
وی در ادامه رویکردهای این معاونت را برشمرد و اضافه کرد: براساس چالشهای موجود، رویکردهایی را اعلام کردیم که از جمله این موارد میتوان به مشارکت فعال دانشآموزان در برنامهها، تاکید بر فعالسازی، پررنگ و برجسته کردن نقش تربیتی ارکان تربیت و تلفیق برنامههای فرهنگی هنری با کتاب درسی اشاره کرد.
گفتنی است در این نشست نماینده تشکلهای فرهنگیان به بیان نقطه نظرات خود را پیرامون موضوع احیای امور تربیتی پرداختند.