
تهران(پانا) – وزیر آموزش و پرورش تاکید وزارت آموزش و پرورش را بر ترکیب سفرهای تربیتی با محتوای معرفتی با هدف ایجاد ارتباطِ موثر بین اردوها و مباحث معنوی دانست و از اعزام حدود ۶ تا ۱۰ هزار دانشآموز برای زیارت امام رضا (ع) به مشهد مقدس خبر داد.
یوسف نوری در خصوص اعزام زیارتاولیها به مشهد مقدس ضمن تبریک ایام دهه مبارکه فجر در گفتوگو با پانا گفت: «اردوهای زیارتی و تشرف به اماکن مقدس، از اموری است که در منابع اسلامی به آن بسیار سفارش شده است، زیرا اثرات عمیق و اساسی در روح و روان نوجوانان و جوانان ایجاد میکند و رفتار و شخصیت آنها را تحت الشعاع قرار میدهد. از آنجا که تاکید وزارت آموزش و پرورش بر ترکیب سفرهای تربیتی با محتوای معرفتی است تا ارتباطِ موثر بین اردوها و مباحث معنوی ایجاد و این دو به نحو شایستهای با یکدیگر تلفیق شوند. در نهایت این تلفیق منجر به برگزاری اردوی تربیتی مشهد مقدس و زیارت بارگاه امام رضا (ع) برای دانشآموزان زیارت اولی شده است.»
وی با بیان اینکه در این طرح حدود ۶ تا ۱۰ هزار دانشآموز برای زیارت امام رضا (ع) به مشهد مقدس اعزام میشوند، خاطرنشان کرد: «وزارت آموزش و پرورش در آغاز پویشی را تحت عنوان «نامهای به امام مهربانیها» آغاز کرد که طی این پوشش فراخوانی را در قالب موشنگرافی و کلیپ در اختیار دانشآموزان قرار دادیم. در این فراخوان تاکید شده بود که این پیامها به دست دانشآموزانی برسد که توفیق زیارت امام رضا (ع) را نداشتهاند تا بتوانند با نوشتن نامهای به امام رضا (ع) خواستههای خود را مطرح کنند. در آن نامه تعدادی از دانشآموزان نوشته بودند ما دوست داریم برای اولین بار برای زیارت به حرم آقا امام رضا علیه السلام نائل شویم. پس از آن نامهها از طریق سازمان دانشآموزی صحت سنجی و در نهایت کارت دعوت برای دانشآموزانی واجد شرایط ارسال شد.»
نوری در خصوص استمرار این طرح در آموزش و پرورش تصریح کرد: «فعالیتهای مقطعی و یکباره دارای اثرات ماندگار نیست و براین اساس تبدیل شدن سفر زیارت اولیها به یک برنامه مستمر و ماندگار، نیاز به شبکهسازی دارد. در این راستا علاوه بر زیارت حرم امام رضا (ع) برنامه های مختلف اردویی، فرهنگی، تفریحی و ورزشی برای دانش آموزان پیش بینی شده است و محل اسکان دانشآموزان در اردوگاه ثامن الحجج مشهد مقدس است.»
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: «مبنای برگزاری اردوهای زیارت اولی، سند تحول بنیادین است و امید داریم که این برنامهها و اردوها برای دانشآموزان که آینده سازان این مملکت هستند، تأثیرگذار باشد و پایههای اخلاقی آنها را اسلامی و انقلابی بسازد.»
نوری در ادامه در خصوص برنامههای وزارت آموزش و پرورش در تربیت نسل جوان در فضای مجازی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب گفت: «آموزش و پرورش به صورت غیرمستقیم فعالیتهای تاثیرگذاری را در حوزه تربیت نسل جوان در فضای مجازی انجام داده است. از جمله این برنامهها راهاندازی پویش کتابخوانی هیسطوری با هدف آشنایی دانشآموزان با سرگذشت کشورهای استعمارگر است، تا از طریق دانش آموزان نسبت به سرگذشت تلخ و تاریک کشورهای استعمارگر شناخت پیدا کنند.»
وی ادامه داد: «دشمن در جنگ رسانهای در سالهای اخیر به دنبال تحریف واقعیتها و محو کردن عملکرد ضداخلاقی و ضدبشری استعمار است. در این راستا تقویت فرهنگ کتابخوانی در بین دانشآموزان و ایجاد بستری برای شناخت استعمار از مهمترین کارکردها و راهکارهای اجرای این پویش است که تاکنون ۳۷۵ هزار دانشآموز متوسطه وارد این پویش شدهاند و اقدام به کتابخوانی کردهاند، پس از آن نیز در مراحل مسابقه که در این پویش تعریف شده، شرکت میکنند.»
نوری ضمن بیان اینکه باید با اطلاعرسانی گسترده، زمینه مشارکت گستردهتر دانشآموزان در این طرح را فراهم کنیم، گفت: «امید است با اجرای صحیح این طرح در کشور و برگزاری طرحهای دیگر با این موضوع بتوانیم زمینه تربیت نیرو در فضای رسانه ای را در تراز موازین انقلاب اسلامی فراهم آوریم.»
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنانش درباره کارکرد خبرگزاری پانا خاطرنشان کرد: «خبرگزاری پانا به عنوان تنها خبرگزاری رسمی دانشآموزی، ۶۰ هزار دانشآموز خبرنگار را در اختیار دارد که هماکنون با این خبرگزاری در حال همکاری هستند..»
دانش آموز خبرنگار: عطیه چوپانی